Pelet

 Pelet

Pelet je presovani drvni ostatak vlažnosti manje od 10% što mu daje visoku energetsku efikasnost.

Pelet je proizvod koji se dobija iskljucivo presovanjem piljevine i strugotine suvog visoko kaloričnog drveta tvrdih lišćara minimum 80% (bukva, hrast, bagrem, jasen) a ostatak od četinara i mekih liščara.

Presovanje se vrši pod velikim pritiskom, bez dodavanja bilo kakvih vezivnih sredstava. Proizvodi se i od bukve, hrasta, graba, jasena. To je kvalitetno i vrlo kaloricno gorivo cijim sagorevanjem nastaje svega 1% pepela.

Praktičan je za upotrebu i jeftiniji od svih fosilnih goriva. 2kg peleta menja 1 litar loživog ulja, a njegova energetska vrednost je 18 MJ/kg ( 5 kw/h). Pelet je ekološko biogorivo sa CO2 neutralnim dejstvom.

Veoma je pogodan za grejanje porodicnih kuća, hotela, bolnica, vrtića kao i velikih industrijskih sistema. Pelet je pakovan u ambalaži od 15 kg ili JUMBO džakovima od 1000 kg.

Pelet predstavlja jednostavno i komforno rešenje za grejanje bilo da se radi o privatnim ili komercijalnim sistemima.

Na nasem stovaristu mozete kupiti pelet dva renomirana proizvodjaca visokog kvaliteta i povoljne cene.

Bezbednost:

Sagorevanje drvenih peleta gotovo da uopšte ne proizvodi kreozot, glavni uzročnik požara u pećima i kaminima.

Komforna upotreba:

Za razliku od cepanica, drveni peleti pakovani su u vreće od po 15 kg, te su čisti i praktični za skladištenje, ne prljaju kuću i ne donose insekte sa sobom, a zauzimaju samo četvrtinu prostora potrebnog za skladištenje cepanica. Zbog veoma malog ostatka pepela, produžava se vreme između dva čišćenja peći, te se ovaj mukotrpan i skup posao svodi na minimum.

Vrsimo isporuku peleta na kucnu adresu Vase je samo da pozovete na telefon 011226-0384 ili putem maila ekovalddoo@mts.rs, ili popunite kontakt formu na sledeci link Kontakt

//ekovald.com/wp-content/uploads/2018/09/Bukov-pelet-prodaja-beograd.jpg
//ekovald.com/wp-content/uploads/2018/09/Bukov-Pelet-prodaja.jpg